21 Temmuz 2016 Perşembe

Ceylin ile ALMANYA - Düsseldorf



Köln'e çok yakın olan Düsseldorf Şehrini gezdik. Aslında Köln Düsseldorf'a bağlıymış. Nord Rhein West Fallen eyaletinin başkenti olmasına rağmen, bende Köln'ün bir kasabasıymış hissi uyandırdı.




Altstadtı görülesi, nehir kıyısı yürünesi, güzelim bisiklet yolları bisiklet ile gezilesi sımsıcak bir yer. Güneş çıkınca İspanyol merdivenleri üzerinde güneşlenen keyifle içeceklerini yudumlayan insanlar ile dolup taşıyor.


2007 yılında Almanyanin en yasabilabilir 1. şehri; dünyanin ise en yaşanabilir 5. sehri seçilmiş.

Almanya'nın zengin şehri olarak duyduğum Düsseldorf, sokaklarda lüks ve smart arabaların çokça yer aldığı, ulasim ağının çok kaiteli olup en dar ve izbe sokaklarrından dahi cadde tramvayinın geçtiğini görüp 'vay bee' mizi esirgemeden söylediğimiz bir yer.


Nehir kıyısındaki restoranları çok sevdik. Ceylin yemekleri yadırgadı ve patates dışında bir şey yiyemedi. Yanımda meyve ve bisküvi taşıdığım için akşama kadar idare edebildik.


Aşırı lüks mağazalardan geçilmeyen bazı sokaklarından da anlaşıldığı gibi modayı yakından takip eden şık görünüme önem veren Almanların yaşadğı Düsseldorf; Moda ve hayat tarzlari icin para harcamaya yatkin bir ayardaymış. Bu nedenle; Düsseldorf'; hareketli bir yer olmasina ragmen cevre sehirler (semtler yani) tarafindan pek sevilmezmiş.


Avrupa'da bir şehre gidince meydandaki restoranlarda, İstanbul'da olsa sokağın ortası diyeceğimiz cafe'lerde oturmayı çok seviyorum. Düsseldorf da cafeler yönünden oldukça zengin. Hele bir de, Güneş de vurmuşsa, iyi bir kahve içerek medeni insanları seyretmeyi çok seviyorum.






Tramvay kiralayıp içinde parti yapan gençlerin eğlencesine izin veren,
Ren Nehri'ni en güzel ağırlayan şehir, sevdik seni. 
Yine geleceğiz.
Bu kez bir karnavalına...


Mayıs 2014
ALMANYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder